Skip to main content

Velux rolluiken voor kunststof en houten dakramen

Rolluiken houden niet alleen de overbodige warmte en fel zonlicht buiten, ze verbeteren ook de isolatie. Daardoor verhogen rolluiken de energiebalans van een dakraam, zorgen ze voor meer privacy en een gevoel van veiligheid. Deze nieuwe generatie VELUX rolluiken hebben een strakker uiterlijk en de bediening gaat nog soepeler.

U kunt kiezen uit handbediende rolluiken of elektrisch bediende rolluiken op netstroom of zonne-energie. Als u op zoek bent naar optimaal comfort en het gemak van een snelle montage, dan raden wij het rolluik op zonne-energie aan. Dit rolluik is draadloos en kan gemakkelijk bediend worden met behulp van een afstandsbediening of zelfs geheel automatisch.

Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken zijn op verschillende manieren te bedienen. Allereerst kunnen onze elektrische rolluiken ingesteld worden zodat deze zich aanpast aan de weersomstandigheden. Denk aan het omhoog halen wanneer het begint te regenen of juist omlaag halen wanneer de zon fel begint te schijnen. Daarnaast zijn ze ook nog ‘handmatig’ te bedienen met behulp van een afstandsbediening of schakelaar.

Inbouwrolluiken of voorzetrolluiken

Zoals vermeld heeft u bij rolluiken de keuze tussen voorzetrolluiken en inbouwrolluiken. Deze worden ook wel opbouwrolluiken en inbouwrolluiken genoemd.

Voorzetrolluiken worden door middel van een zichtbare kast aan de gevel gemonteerd. Bij inbouw wordt het rolluik in de gevel verwerkt, waardoor er geen behuizing van het rolluik zichtbaar is.

Voorzetrolluiken zijn het meest geschikt voor een goede isolatie, omdat hierbij geen onderbreking nodig is in de spouwmuur. Bovendien biedt het gebruik van een inbouwrolluik nog altijd een minimaal twee keer zo goede isolatie dan de beste beglazing.